Recent Posts

 
Icon Icon Icon Icon Follow Me on Pinterest

Wednesday, July 3, 2013

Kakšna je vaša izbira?


Ljudstva smo si različna. Naše mentalitete oblikuje zgodovina, navade prednikov in okolje v katerem živimo … in to se odraža tudi pri uporabi spletnih brskalnikov.

Pri neodvisnem analitičnem podjetju StatCounter so pripravili zanimiv svetovni pregled najbolj priljubljenih spletnih brskalnikov po državah. Glede na povprečno uporabo so pripravili zemljevid, države pa so obarvali v skladu s prevladujočim brskalnikom. Statistični podatki razkrivajo svetovno prevlado Googlovega Chroma, saj naj bi ga uporabljalo kar 42,6 % vseh uporabnikov interneta.
Googlu s 25 % sledi Microsofotov Explorer, Firefox uporablja 20 % uporabnikov, Safari 8,6 % in Opero slab odstotek svetovnih uporabnikov. Od lanskega avgusta so upad uporabnikov zabeležili prav vsi ponudniki spletnih brskalnikov z izjemo Googla. Seveda obstajajo izjeme – Grenlandija, Kitajska, Japonska in Južna Koreja prisegajo na Internet Explorer, v večini držav osrednje Afrike, Nemčiji, na Poljskem, Avstriji, Mongoliji, Iranu, Afganistanu in Indoneziji pa je najbolj razširjen Firefox.
Podobno stanje vlada v Sloveniji, kjer na Chrome prisega 38 % uporabnikov, Firefox uporablja 37 % obiskovalcev spletnih vsebin, 19 % jih vztraja pri Microsoftovem Explorerju, 4 % pa na eksotični Safari.

Share This!



No comments:

Post a Comment

Popular Posts

About Us

Followers

Total Pageviews

About