Recent Posts

 
Icon Icon Icon Icon Follow Me on Pinterest

Tuesday, June 11, 2013

Najlepše plaže na Hrvaškem


Če še ne veste, v katero hrvaško letovišče bi se odpravili letos, si poglejte nekaj najbolj priljubljenih in najlepših hrvaških plaž.
Slovenci radi poletne počitnice preživimo kar pri svojih južnih sosedih. Če še ne veste v katero hrvaško letovišče bi se odpravili letos, si poglejte nekaj najbolj priljubljenih in najlepših hrvaških plaž in morda se boste lažje odločili.

Brač – Plaža Zlatni Rat

Najlepše plaže na Hrvaškem 1 od 5
Plaža Zlatni Rat, ena izmed najbolj znanih plaž na Jadranu, se nahaja v Bolu, na južni obali otoka Brač. Peščeno prodnata lepotica se je s svojim kristalno modrim morjem in bogatimi borovci že večkrat znašla na lestvicah najlepših evropskih plaž. Znana je predvsem po svoji edinstveni obliki črke V, katere položaj in oblika se spreminjata glede na veter in plimovanje. Ob plaži so številne restavracije in lokali, zato je plaža idealna tudi za večerno zabavo. Počitnice na Braču so prav zaradi te plaže izredno priljubljene tudi med deskarji, kajterji in ljubitelji vodnih športov.

Rab – Rajska plaža

Najlepše plaže na Hrvaškem 5 od 5
Rajska plaža se nahaja na otoku Rab, v kraju Lopar, okoli katerega je več kot 20 peščenih zalivčkov. Po mnenju mnogih turistov in domačinov je najlepša med njimi dober kilometer dolga peščena Rajska plaža. Idealna je za družinske počitnice, saj je znana po plitvi in topli vodi, ki se poglobi šele nekaj sto metrov od obale. Med tem ko se otroci zabavajo v plitvi vodi, lahko starši uživajo v senci gosto posejanih borovcev ali v katerem od lokalov in restavracij. Ob plaži so številne možnosti za namestitev, od hotelskega naselja, zasebnih apartmajev pa do največjega kampa na otoku. V bližini je tudi športni center s pestro ponudbo.

Nin – Ninska laguna

Najlepše plaže na Hrvaškem 4 od 5
Nin je najstarejše hrvaško kraljevsko mesto in se nahaja v bližini Zadra. Leži na otočku sredi plitve lagune in je s kopnim povezan preko dveh kamnitih mostov. Počitnice v Ninu so med turisti priljubljene zaradi bogate zgodovine in kulturnih spomenikov ter krasnih plaž, ki veljajo za ene najlepših v Dalmaciji in slovijo po čisti in topli vodi. Najbolj znana med njimi je peščena in plitva Ninska laguna. Plaža slovi predvsem po nahajališčih zdravilnega blata, imenovanega peliod, ki zdravilno vpliva na revmo, težave s hrbtenico in različne kožne bolezni. Terapijo z blatom si lahko privoščite kar sami v naravnem okolju na plaži in se nato okopate v prijetno toplem morju.

Makarska Riviera – Brela

Najlepše plaže na Hrvaškem 3 od 5
Mesto Brela, biser Makarske riviere, je med turisti priljubljeno predvsem zaradi čudovitega 6 kilometrskega pasu naravnih peščeno prodnatih plaž, ki so že imele čast nastopiti na seznamu najlepših plaž na svetu in v Evropi. Najbolj popularni med njimi sta plaži Berulija in Punta Rata, ki je znana po naravnem fenomenu – skali, obdani s kristalnim morjem, o kateri obstaja tudi veliko mitov. Plaže so razdeljene v več zalivčkov, med katerimi se skrivajo romantični kotički, kamor se lahko umaknete pred ostalimi turisti in v miru uživate v kristalni vodi ali v senci borovcev. Dopust v Breli je prav zaradi plaž primeren tako za romantične duše kot tudi za družine z otroki.
Najlepše plaže na Hrvaškem 2 od 5
Če načrtujete počitnice na Hrvaškem ali na drugih turističnih destinacijah, lahko pestro izbiro najrazličnejših paketov in samih namestitev najdete in primerjate na turističnem iskalniku www.gohq.com, kjer so na enem mestu zbrani različni ponudniki turističnih storitev.

Share This!



No comments:

Post a Comment

Popular Posts

About Us

Followers

Total Pageviews

About