Recent Posts

 
Icon Icon Icon Icon Follow Me on Pinterest

Wednesday, June 12, 2013

Sony Xperia M


Japonski proizvajalec elektronike Sony je predstavil nov mobilni telefon Xperia M, ki se ponaša s Sonyjevim že znanim dizajnom OmniBalance, sicer prvič predstavljenim pri mobilniku Xperia Z. Za nekoliko bolj zahtevne uporabnike, ki želijo denimo ločiti zasebno življenje od službenega, pa bo na voljo tudi različica z dvema SIM karticama – Xperia Mdual. Pred klicanjem boš lahko tako denimo le z enim klikom izbral/a eno od dveh SIM kartic.

Obilica tehnologije …

Xperio M odlikuje sistem za bližnjo komunikacijo (NFC) ter vrsta tehnologij, ki jih je mogoče zaslediti že pri ostalih telefonih v seriji Xperia: visokokakovosten zaslon za ostro sliko, zmogljiva kamera za slike in videoposnetke in baterijski način STAMINA za dolgo trajanje baterije. Seveda ne gre tudi brez Sonyjeve funkcije en-dotik, ki omogoča enostavno in hitro deljenje slik in glasbe med napravami, kot so recimo Sonyjeve brezžične slušalke SBH20 in televizorji BRAVIA, ki omogočajo NFC.

… in zabave

Sony je želel poskrbeti tudi za vse zabave željne uporabnike. Aplikacija Walkman denimo nudi dostop do tvoje prenesene glasbe, storitve Music Unlimited z več kot 18 milijoni skladbami ter Facebook družbene integracije. Z aplikacijo Filmi lahko dostopaš do več kot sto tisoč filmov in TV serij iz storitve Video Unlimited, aplikacija Album pa omogoča enostaven dostop do fotografij tvojih Facebook prijateljev. Te fotografije je možno organizirati tudi glede na lokacijo in ljudi (z novo funkcijo Obrazi).

Baterija bo zdržala veliko dlje

Sony Xperia M pa bo kljub kopici aplikacij in uporabnikom prijaznih dodatkov zdržal še dlje. Baterijski način STAMINA namreč izboljša čas pripravljenosti mobilnega telefona za štirikrat ali več, saj se, ko je zaslon ugasnjen, aplikacije, ki trošijo baterijo, samodejno ustavijo. Ko pa zaslon vklopiš, se aplikacije ponovno aktivirajo.

Na tržišče prihaja poleti

Telefon, za katerega proizvajalec pravi, da je najboljša izbira za tiste, ki se šele podajajo v svet pametnih telefonov Xperia, bo na voljo v črni, beli in vijolični barvi, rumena različica pa bo na voljo le za model z eno SIM kartico. Uporabnike bo prav gotovo navdušila tudi barvna osvetlitev, ki jo je mogoče prilagoditi, da vizualno opominja na klice, sporočila ali alarme. Obe različici, Xperia M in Xperia Mdual, na trg prihajata v tretjem četrtletju letošnjega leta.

Ključne specifikacije

  • Funkcije en-dotik z NFC-jem in zrcaljenje zaslona za prikazovanje vsebin na tvojemtelevizorju in deljenje glasbe ter fotografij med napravami
  • Sonyjev dizajn OmniBalance z 10,16 cm (4’’) FWVGA zaslonom na dotik in LED osvetlitvami
  • Sonyjeve avdio tehnologije ClearAudio+, xLOUD in 3D prostorski zvok (VPT)
  • Kamera s hitrim zajemom, 5 milijoni slikovnih pik, samodejno izostritvijo, HDR-om za slike in gumbom za kamero
  • Hitro delovanje z dvojedrnim procesorjem

Share This!



No comments:

Post a Comment

Popular Posts

About Us

Followers

Total Pageviews

About