Recent Posts

 
Icon Icon Icon Icon Follow Me on Pinterest

Wednesday, June 12, 2013

Flipboard – vse novice sveta v eni aplikaciji


Nekateri poznavalci in spremljevalci medijskega sveta menijo, da so tradicionalni mediji (in z njimi novinarstvo) v zatonu. Tradicionalni mediji, predvsem tiskani, morda res izgubljajo svoj ustaljeni prostor v svetu medijev, vendar prav zagotovo ne izginjajo. Pravzaprav dobivajo s pomočjo moderne tehnologije nove razsežnosti in oblike, k čemur prispeva tudi aplikacija Flipboard, ki je bila sprva razvita za platformo iOS in kasneje za Android.
Flipboard je simpatična aplikacija, namenjena branju digitalnih publikacij/časopisov oziroma vsebin, ki si jih izbereš glede na svoje potrebe in želje. Je popolnoma prilagodljiva posamezniku, saj omogoča izbiro tistih tematik, ki te zanimajo. Te se kasneje razporedijo v ploščice, katere glavna fotografija predstavlja zadnjo novico izbrane kategorije. Aplikacija tako vedno doseže efekt razgibanosti in privlačnosti, kar uporabnika le še bolj pritegne k branju oziroma uporabi aplikacije.

Kako dostopati do vsebin?

Flipboard ponuja brezplačno naročnino tako za kategorije (npr. tehnologija, lepota, novice …) kot tudi časopise ali spletne revije. »Kanalov« je ogromno, kar pomeni, da bo vsak uporabnik zagotovo našel kaj zase. Kljub raznolikosti ostaja dizajn aplikacije minimalističen, z zaslona je odpravljena vsa nepotrebna navlaka, kar jim brez dvoma daje veliko prednost pred ostalimi podobnimi aplikacijami. Nekaj posebnega predstavlja tudi uporabniška izkušnja, saj se s svojim posebnim listanjem strani in ‘multi-touch’ gestami bralcu le še bolj približa.
Ena ključnih funkcij je integracija z družbenimi omrežji, pri čemer je omogočeno deljenje vsebin s prijatelji. Prav tako lahko znotraj aplikacije spremljaš aktivnosti prijateljev, zaradi česar postane ta le še bolj zanimiva.
Omenjena aplikacija pa ima kljub temu pomanjkljivost, ki je ne moremo spregledati. Uporabnike je najbolj razočaralo omejeno število ploščic (oziroma kanalov, ki se vam prikažejo na takšen način), ostali kanali se vam namreč prikažejo v seznamu, s katerim so razvijalci verjetno želeli ohraniti minimalizem aplikacije.
Flipboard vseeno ostaja izjemno simpatična aplikacija, ki časopis, čeprav v virtualni obliki, ponovno prinaša v domove posameznikov.
Aplikacijo si lahko tudi preneseš na iOS ali Android.

Share This!



No comments:

Post a Comment

Popular Posts

About Us

Followers

Total Pageviews

About