Recent Posts

 
Icon Icon Icon Icon Follow Me on Pinterest

Monday, June 10, 2013

10 najbolj grozljivih serijskih morilcev


Definicija serijskega morilca je, da je to človek, ki v daljšem obdobju ubije tri ali več ljudi. Običajno gre za moškega, ki “nosi masko normalnega” človeka, kar pomeni, da je navzven videti kot čisto običajen državljan, všečen skupnosti, v kateri živi, pod tem pa se skriva sociopat, ki ni sposoben sočustvovati s trpljenjem svojih žrtev.


1. Aileen Wuornos

10 najbolj grozljivih serijskih morilcev vseh časov 1 od 10
Aileen je ena redkih žensk med serijskimi morilci. Živela je življenje polno zlorabe in zanemarjanja, imela je celo incestno razmerje s svojim bratom. Na koncu se je zaljubila v žensko in ju preživljala s tem, da je bila je prostitutka. Med leti 1989 in 1990 je umorila sedem moških, za katere je trdila, da jo hoteli med seksom poškodovati. Aileen je bila leta 2002 usmrčena z injekcijo. Igralka Charlize Theron je za njeno upodobitev v filmu Pošast dobila oskarja.

2. John Wayne Gacy

10 najbolj grozljivih serijskih morilcev vseh časov 8 od 10
John je znan tudi kot “morilski klovn”. Leta 1968 je bil obsojen, da je spolno nadlegoval dva najstniška dečka in bil obsojen na 10 let zapora. Zaradi lepega obnašanja je bil po 18-mesecih pogojno izpuščen. Od takrat naprej se je preoblačil v klovna in nastopal na otroških zabavah in raznih paradah. Postal je ugleden član skupnosti, spoštovan poslovnež in sosedje so ga imeli radi. Toda v tem času, v roku šestih let, dokler ni bil spet aretiran, je Gacy umoril kar 33 mladih moških. Žrtve, ki so bili večinoma štoparji, moške prostitutke in drugi mladi fantje in fanti, ki jih je pobiral s svojim avtom, je zakopaval kar na svojem vrtu. Ko je policija našla kosti v njegovi kleti, je zločine priznal in leta 1994 so ga usmrtili.

3. Jeffrey Dahmer

10 najbolj grozljivih serijskih morilcev vseh časov 7 od 10
Jefferey je eden najbolj grozljivih serijskih morilcev v ameriški zgodovini. V roku 13-ih let je umoril kar 17 moških in fantov, ki jih je posilil, jim odrezal ude, seksal z njimi tudi po smrti in celo jedel. Čeprav je kar nekaj njegovih žrtev uspelo pobegniti, ga niso ujeli, dokler ni policija na cesti po naključju naletela na eno njegovih žrtev, ki je ravno pobegnila. Ko je policija vlomila v njegovo stanovanje, so odkrili, da je skušal ustvariti spolnega sužnja “brez lastnega uma”, zato je žrtvam, ko so bile še žive, v lobanjo vrtal luknje. Dahmerja je sojetnik v zaporu leta 1994 pretepel do smrti.

4. Ted Bundy

10 najbolj grozljivih serijskih morilcev vseh časov 4 od 10
Bundy je bil na prvi pogled zelo čeden, prijazen in karizmatičen moški. Toda za tem se je skrival sprevrženi um serijskega morilca, ki je med leti 1974 in 1978 ugrabil in ubil 30 mladih žensk. Strokovnjaki so mnenja, da jih je pobil še več. Svoje žrtve je premamil tako, da jim je rekel, da je invalid ali pa da je policist, včasih pa je preprosto vlomil v njihov dom in jih med spanjem ubil. Po tem, ko jih je ubil, jih je posiljeval, mučil, odrezal ude in pogosto njihove več mesecev obdržal v svojem stanovanju kot suvenirje. Aretirali so ga leta 1979 in ga 10 let kasneje usmrtili na električnem stolu.

5. Gary Ridgway

10 najbolj grozljivih serijskih morilcev vseh časov 10 od 10
Ridgway je imel vzdevek “Green River Killer” in naj bi zadavil najmanj 71 žensk med leti 1980 in 1990. Njegovih prvih pet žrtev so našli v reki Green River. Gary je pobiral prostitutke in ženske, ki so pobegnile od doma. Kazal jim je sliko svojega sina, da je pridobil njihovo zaupanje, potem pa jih je zadavil. Pogosto se je k žrtvam vračal in seksal z njimi ali pa jih postavljal v različne poze. Čeprav je bil njegov IQ samo 82, mu je uspelo, da ga več kot 10 let niso ujeli. Ujeli so ga leta 2001, ko ga je DNK povezal s številnimi žrtvami. Da bi se izognil smrtni kazni je pristal na to, da razkrije lokacije ostalih trupel. Danes je še vedno živ, v zaporu v Washingtonu.

6. Ed Gein

10 najbolj grozljivih serijskih morilcev vseh časov 5 od 10
Čeprav je Ed Gein priznal samo dva umora in je ustreza tipičnemu profilu serijskega morilca, pa so bili njegovi grozljivi zločini v navdih številnim grozljivkam, med drugim je po njem nastal tudi lik Normana Batesa iz filma Psiho, lik Leatherfacea iz Teksaškega pokola z motorko in lik Jamea Gumba iz filma Ko jagenčki obmolknejo. Ed je živel v Wisconsinu z mamo in bratom, ki naj bi ga tudi domnevno umoril, vendar mu tega policija ni mogla dokazati. Ko je njegova mama umrla, je začel obiskovati lokalna pokopališča, izkopaval trupla starejših žensk, ki so spominjale na njegovo mamo in iz njihovih kož izrezoval “kostume žensk”. Umoril naj bi tudi dve ženski in ko je policija preiskala njegov dom, so dele njunih teles našli vsepovsod po hiši. Policija je odkrila človeške nosove, sramne ustnice, lobanje, ki jih je uporabljal za sklede, maske iz kože, človečke glave, moška moda, luči in stole, ki so bili oblazinjeni s človeškim mesom, organe v hladilniku in celo pas narejen iz človeških bradavic. Aretiran je bil leta 1957 in je preostanek življenja preživel v umobolnici. Umrl je zaradi odpovedi srca, imel pa je tudi raka. Star je bil 77 let.

7. Henry Lee Lucas

10 najbolj grozljivih serijskih morilcev vseh časov 6 od 10
Lucas naj bi bil najbolj množični serijski morilec v ZDA, saj naj bi v 20 letih ubil najmanj 350 ljudi, čeprav je priznal, da je vpleten v 600 umorov. Navdihnil ga je film Henry, portret serijskega morilca. Po tem, ko je umoril lastno mamo, je v zaporu preživel 10 let, potem pa so ga zaradi prenatrpanosti izpustili. Potem je spoznal Ottis Toole, moškega, ki je bil njegov partner pri več kot 180 umorih. Lucas je pri 66-ih leta 2001 umrl naravne smrti v zaporu.

8. Richard Trenton Chase

10 najbolj grozljivih serijskih morilcev vseh časov 9 od 10
Chase, ki se ga je držal vzdevek “The Vampire of Sacramento” je bil znan po tem, da je pil kri svojih žrtev in jedel dele njihovih teles. Chase je kar nekaj časa preživel v umobolnici, saj so ga ujeli, da je lovil male živali in jih, včasih še surove skupaj s kokakolo dajal v mikser in iz tega pripravljal milkshake. Po tem ko so ga zdravili, so ga izpustili in takrat je začel pobijati ljudi. Leta 1977 je v enem mesecu ubil 6 ljudi, od tega dva otroka, in z njimi po smrti seksal. Jedel je njihove notranje organe, pil in se kopal v njihovi krvi. Leta 1979 so ga končno ujeli, po tem, ko je ubil celo družino. Obsojen je bil na usmrtitev v plinski celici, vendar se je leto kasneje sam ubil v svoji celici, kjer je vzel prevelik odmerek antidepresivov.

9. Andrei Chikatilo

10 najbolj grozljivih serijskih morilcev vseh časov 2 od 10
Chikatilo iz Ukrajine je imel vzdevke mesar iz Rostova, rdeči razparač in pa razparač iz Rostova. Med leti 1978 in 1990 je ubil najmanj 52 žensk in otrok, obsodili so ga leta 1992 in dve leti kasneje usmrtili s strelom. Njegova prva žrtev je bila 9-letna deklica in takrat je ugotovil, da seksualno potešenje lahko doseže samo s tem, da zabode in razpara otroke in ženske.

10. Dennis Rader

10 najbolj grozljivih serijskih morilcev vseh časov 3 od 10
Rader je med leti 1974 in 1991 ubil najmanj 10 ljudi. Znan je bil po tem, da je žrtve zvezal, mučil dokler se niso onesvestile. Potem jih je zbudil in ponovno mučil skoraj do smrti. Šele potem je žrtev zadavil in masturbiral na kos njihove obleke. Rader je lokalnim avtoritetam in medijem pošiljal sporočila, kjer se jim je posmehoval, da ga ne morejo ujeti. Ujeli so ga šele leta 2005 in takrat je vse priznal. Še danes služi dosmrtno kazen.

Share This!



No comments:

Post a Comment

Popular Posts

About Us

Followers

Total Pageviews

About