Recent Posts

 
Icon Icon Icon Icon Follow Me on Pinterest

Wednesday, June 12, 2013

NEUSTAVLJIVA SEVERINA KRALJICA POP GLASBE


SEKS SIMBOL VSEH GENERACIJ

Severinina glasbena pot se je začela že pred 24 leti in že takrat je črnolasa lepotica povsem razburkala glasbeno sceno na Balkanu. Seve je tako postala pop ikona mladih in starih ter z njenimi zapeljivimi nastopi in videospoti tudi pravi seks simbol. Po štirih letih glasbenega zatišja se je s sedemnajsto ploščo Dobrodošao u klub v manj kot letu dni praktično izstrelila na prvo mesto in spet dokazala, da velja za kraljico popularne glasbe na ozemlju bivše Jugoslavije.

VRHUNEC SEVERININE GLASBENE KARIERE

Severina je z izidom svojega zadnjega albuma na vrhuncu svoje kariere, saj si vse od prihoda njene prve skladbe Brad Pitt njen album prepevajo mladi in stari. Njen glas se je razširil tudi v sosednjo Italijo, tako da je njen najbolj gledan video na portalu YouTube presegel že 24 milijonov ogledov, skupaj pa njeni videospoti beležijo čez 60 milijonov ogledov. Turneja DUK2013 se je začela konec marca v razprodani dvorani na Reki, nato pa je Severina zabeležila rekorden obisk vbeograjski Areni in Skopju. Trenutno jo čaka razprodan koncert v Zagrebu, nato pa bo pevka obiskala Slovenijo in navdušila tudi tukajšnje poslušalce.

PLESNI ŠOV S SKUPINO MAESTRO, NADIYO BYCHKOVO IN MIHO VODIČARJEM

Turneja DUK2013 predstavlja eno največjih in najbolj dodelanih turnej hrvaške pevke. V svojo zadnjo in največjo turnejo je vložila le najboljše in k sodelovanju povabila svetovno znanega slovenskega režiserja Tomaža Pandurja, ki je poskrbel za celotno zgodbo na turneji. Severina tako pripravlja pravljico v štirih dejanjih – potovanje skozi vzpone in padce v ljubezni in življenju. Za vizualno podobo in Severinine kostume je poskrbel Marko Mitanovski, ki je med drugim sodeloval že z Beyonce in Lady Gaga, za plesne korake pa slovenski plesalec in koreograf Anže Škrube.

Share This!



No comments:

Post a Comment

Popular Posts

About Us

Followers

Total Pageviews

About