Recent Posts

 
Icon Icon Icon Icon Follow Me on Pinterest

Wednesday, June 12, 2013

Red Bull Cliff Diving 2013


Skakanje s pečin je najbolj prvinski ekstremni šport na svetu, že peto leto pa se navdušencem nad adrenalinom predstavlja s tekmovanji svetovne serije Red Bull Cliff Diving 2013. Na njih se zbere 10 najboljših skakalcev na svetu, ki se spopadejo v skokih s pečin brez kakršne koli zaščite, svojemu prostemu padu pa dodajo še salte in obrate, vodne gladine pa se dotaknejo že po 3 sekundah.

3 sekundna predstava

Padci, ob katerih dosežejo hitrost tudi do 85 km/h, so spektakularni v vseh pogledih; pred vsakim skokom med občinstvom vlada smrtna tišina, sledi pa ji glasno navijanje in aplavz 140.000 rok. Tako je bilo na tekmovanju, ki ga je pretekli teden gostilo francosko mesto La Rochelle. Na otvoritvenem tekmovanju Red Bull Cliff Diving 2013 je s 27 metrov visoke ploščadi, prislonjene ob stolp sv. Nikole, najboljši skok v le 12°C hladno vodo Biskajskega zaliva izvedel 29-letni Rus, Artem Silčenko, ki je premagal aktualnega prvaka svetovne serije Garyja Hunta in nekdanjega olimpijca Blakea Aldridgea.

Skok, vreden več kot 100 točk

Čeprav mu prvi skok v petek ni najbolje uspel, pa je s sobotnim, s katerim si je prislužil celo več kot 100 točk, zanesljivo izboril vodilno mesto. Vremenski pogoji so bili v petek sicer izredno slabi, saj so se z Atlantika bližali udarci vetra s hitrostjo 50 km/h, je pa zato vreme poskrbelo za odličen dan v soboto.

S samozavestjo zmaguje

Red Bull Cliff Diving se seli čez štiri tedne v Kopenhagen na Dansko, kjer bo lahko Silčenko, ki do preteklega tedna še nikoli ni stal na stopničkah, ponovno preizkusil svoj novi skok. Na vprašanje, ali lahko zmaga v svetovni seriji, odgovarja samozavestno: »Prišel sem po zmago.« Mu bo uspelo?

Share This!



No comments:

Post a Comment

Popular Posts

About Us

Followers

Total Pageviews

About