Recent Posts

 
Icon Icon Icon Icon Follow Me on Pinterest

Wednesday, June 12, 2013

HTC 8X


Pestrost in drugačnost sta besedi, s katerima bi lahko opisali simpatičen telefon HTC Windows Phone 8X. Ta tanka, lahka in moderna naprava se lahko brez dvoma uspešno primerja s pametnimi telefoni, ki so trenutno na tržišču. Katere so torej prednosti in katere slabosti telefona HTC Windows Phone 8X?

Moderen in minimalističen dizajn

HTC je zelo lahek in tanek, oblika je moderna, prava paša za oči, zato bo telefon še posebej všeč mladostnikom in tistim, ki jim za dizajn ni vseeno. S svojo obliko je zagotovo eden prepoznavnejših telefonov na tržišču, opaziti pa je, da HTC tudi tokrat ni pozabil na elegantno zaobljene robove. Telefon tako nudi prijetno razmerje med dolžino in širino, saj v roko prijetno sede in hkrati omogoča dobro funkcionalnost. Zadnja stran telefona je narejena iz posebnega polikarbonatnega materiala, ki je na otip mehek, a vseeno dobro oprijemljiv.
Za zelo moteče in nepremišljeno postavljene pa so se izkazali gumbi ob straneh. Vsi so namreč zelo plitvi, na dotik pa izjemno občutljivi, kar lahko pripelje do nehotenega pritiska na tipko. Predvsem to velja za nepremišljeno postavljen gumb za glasnost na desni strani, ki se nahaja ravno na mestu, kjer uporabnik ponavadi zagrabi telefon, s tem pa nehote pritisne tudi na gumb.

Gorilla Glass 2 za boljšo izkušnjo

HTC Windows Phone 8X poganja dvojedrni Qualcommov S4 procesor s frekvenco 1.5 GHz. Uporabniku je na voljo 16 GB notranjega spomina, nekateri pa bodo slabost prepoznali v nezmožnosti razširitve spomina. 4,3-palčni zaslon se lahko pohvali s posebnim steklom, imenovanim Gorilla Glass 2; steklo je tanjše in trpežnejše, ikone za zaslonom pa so videti bližje. Izkušnja je res nekaj posebnega, k temu pa pripomorejo tudi pestre barve in kvaliteta zaslona, ki jo telefon omogoča. Življenje baterije je ob povprečni uporabi zadovoljivo (zdrži približno dan in pol), ob večji aktivnosti, kot so pogostejše klicanje, uporaba aplikacij, odgovarjanje na e-maile, fotografiranje in brskanje po spletu, pa zdrži do približno 8 ur.
Glavna kamera snema z 8 megapixli, sprednja pa z 2.1 megapixli, ki hkrati zajema video v 1080p resoluciji. Kvaliteta slik je dobra, boljša od marsikaterega “tekmeca”, ne pa najboljša. Povprečni uporabnik bo z glavno kamero brez dvoma zadovoljen, medtem ko bo nekatere morda zmotila rahla neostrina, katero bo opazil ob povečanju fotografije.
Za kvaliteten in prepričljiv zvok pa poskrbi vgrajen Beats Audio™.

Windows Phone 8 je eleganten, pomanjkanje third-party aplikacij

Dizajn operacijskega sistema Windows Phone 8 je brez dvoma nekaj čisto drugačnega, kot smo vajeni pri sistemih iOS ali Android. “Ploščice” dajejo vtis urejenosti in minimalizma, dve lastnosti, ki sta uporabnikom najbolj pomembni. Navigacija pa je medtem čisto druga zgodba – uporabnika velikokrat zmede, saj se zaradi množice menijev/podmenijev lahko enostavno izgubi, zavedanje mesta nahajanja pa je pri razumevanju telefona pomembna.
Uporabnike, ki stremijo k uporabi mnogih aplikacij, bo morda razočaralo pomanjkanje third-party aplikacij. Sistem trenutno še raste in očitno še ni dobro pritegnil razvijalcev oziroma podjetij (tudi večjih, kot je Instagram), zato se razvoj aplikacij za Windows Phone 8 še ni čisto zagnal. Poleg tega so mnoge aplikacije, ki so že razvite za Windows Phone 8, polne hroščev, ki jih razvijalci le počasi popravljajo.

Korak v pravo smer

HTC Windows Phone 8X je z obliko presenetil – ta je inovativna, ergonomična in elegantna. Povprečen uporabnik bo, tako s strojno, kot s programsko opremo zadovoljen, medtem ko utegne naprednejši opaziti nekaj pomanjkljivosti, predvsem v pomanjkanju aplikacij. HTC je s tem telefonom pokazal ogromen napredek v kakovosti in oblikovanju.
Mobilnik imata v svoji ponudbi tako Si.mobil, kot tudi Mobitel.

Share This!



No comments:

Post a Comment

Popular Posts

About Us

Followers

Total Pageviews

About