Recent Posts

 
Icon Icon Icon Icon Follow Me on Pinterest

Tuesday, June 18, 2013

Spletni brskalnik z nadaljšo tradicijo


Opera 12 je še hitrejša, varnejša in s še več koristnimi dodatki. Na videz največja novost je možnost enostavnega prilagajanja izgleda z različnimi temami (Instant Makeover). Z novo različico pa so vse glasnejše tudi govorice o prevzemu tega malega podjetja s strani velikana družbenih omrežij Facebooka.
Poleg prilagajanja Opera 12 prinaša podporo novim standardom, med katerimi so: WebRTC, HTML5 povleci ni spusti in izboljšana podpora za video pretok, CSS3 animacije in tranzicije ter del CSS4, vklop zasebnosti "Do-Not-Track" idr.
Poskusno pa razširjajo podporo strojno pospešenemu izrisu grafike WebGL.
Opera je s svojimi malimi a pomembnimi novacijami vsa leta svojega obstoja uspela zadržati (relativno sicer majhen) delež zvestih uporabnikov. Z 12 izdajo Skandinavci potrjujejo svoj talent in voljo pri nadaljnjem razvoju tega brskalnika.
Novo Opero si lahko brezplačno namestite z naslova www.opera.com, najdete pa jo tudi v Mac App Store.


Spogledovanje s Facebookom

Talent ekipe Opere očitno ni ušel radarju kalifornijskega velikana digitalne dobe. Na plan prihajajo novice, da kani Facebook prevzeti Opero in njeno ekipo združiti z matičnim podjetjem.
Čemu ta korak uradno še ne vemo, glede na politiko Facebooka (samo spomnimo na nedavni prevzem Instagrama za pol milijarde dolarjev) pa gre bržčas za lov na talente in pa dobro delo, ki ga je Opera opravila na področju mobilnih platform.
Jon von Tetzchner, glavni delničnar in ustanovitelj, je novice sicer zanikal, a delnice Opere od konca maja, ko so govorice prišle na plan, nevzdržno rastejo.
Če bo Opero doletela enaka usoda, kot Instagram, ki svobodno nadaljuje razvoj svojega produkta, se lahko samo veselimo, saj njen razvoj na ta način ne bo ogrožen, ampak ravno nasprotno, z velikim Facebookom bodo dobili zanesljivega in finančno močnega večjega brata.

Share This!



No comments:

Post a Comment

Popular Posts

About Us

Followers

Total Pageviews

About