Recent Posts

 
Icon Icon Icon Icon Follow Me on Pinterest

Wednesday, June 12, 2013

HEROJI ASFALTNEGA EKSTREMIZMA


Obožuješ deskanje na snegu in poleti še vedno sanjariš o poledenelih spustih in zimskih skokih? Tvoj priljubljen zimski šport lahko zdaj preneseš na asfalt. Spoznaj Freebord, cestno simulacijo snowboardinga, kjer lahko na posebno oblikovani deski uživaš v različnih akrobacijah, trikih in v hitrostnih spustih po zavitih asfaltnih serpentinah ali mestnih ulicah.
Freebord je zasnoval Steen Strand kot diplomsko nalogo iz oblikovanja na univerzi v Stanfordu. Od takrat dalje je deska postala blagovna znamka in ime za šport, ki v sebi združuje elemente skejtanja in možnosti igre različnih trikov. Freebord je v osnovi nekoliko daljši in širši skejt s posebno fleksibilnostjo, ki ti omogoča drsenje po asfaltu. Na desko je navadno pritrjenih šest koles, sredinski dve lahko spuščaš in dvigaš in tako svoj stil prilagajaš terenu ter hitrosti.

URBANI TRIKI IN SPUSTI

Freebord je idealen šport za urbane ekstremiste, ki ljubijo freeride, freestyle in downhill. Za to boš potreboval/a nekoliko daljšo desko, ki ti bo omogočala doseganje velikih hitrosti. Če so ti bolj pri srcu triki in skoki, rampe in raili, je zate bolj primerna krajša deska, s katero boš lahko preizkušal/a meje svojih zmogljivosti.
Profesionalci opozarjajo, da potrebuješ za freebord veliko poguma, vaje, ravnotežja in samokontrole, prav tako boš potreboval/a dobro opremo in kakovostne vezi. Vsi so si enotnega mnenja, da se trud na koncu poplača in da so užitki ob cestnih vragolijah neprecenljivi.

Share This!



No comments:

Post a Comment

Popular Posts

About Us

Followers

Total Pageviews

About