Recent Posts

 
Icon Icon Icon Icon Follow Me on Pinterest

Monday, June 17, 2013

Portal za izmenjavo datotek Mega ponuja 50 gigabajtov brezplačnega oblačnega prostora


Ustanovitelj znanega Megauploaderja Kim Dotcom je odprl duri svojega novega portala za izmenjavo in hrambo datotek Mega. V štirinajstih urah mu je usplo prepričati več kot pol milijona novih članov, do trenutka pisanja tehle vrstic pa je ta številka že presegla milijon uporabnikov. Kar pač ni bilo težko, saj Mega tudi neregistriranim uporabnikom ponuja 50 brezplačnih gigabajtov oblačnega hrambenega prostora na svojih strežnikih. Dropbox, kaj porečeš na to?

Tudi samo članstvo na portalu je zastonj, uporabniki pa se lahko odločijo tudi za katero od privlačnih plačljivih možnosti. Nabohotnejši profesionalni paket vas bo mesečno olajšal za 29.99 evrov, pri tem pa vam Kim Dotcom (rojeni Kim Schmitz) in kompanija dovolijo, da na njihovih strežnikih shranite do 4 terabajte podatkov in opravite do 8 terabajtov prenosov podatkov. Poštena cena, se strinjate?
Portal Mega je svoje odprtje doživel ravno na obletnico policijske racije v hiši ustanovitelja portala. 20. januarja 2012 je namreč novozelandska policija, katere robokopi očitno gledajo preveč hollywoodskih filmov, vdrla skozi vhodna vrata njegovega doma in ga odpeljala za zapahe. Po naročilu ameriške vlade kajpak, saj je Megaupload s svojo popularnostjo pošteno šel na živce kapitalistom, khm, borcem proti piratiziranju bednih vsebin, s katerimi perejo možgane modernemu človeku.

Novozelandske oblasti so medtem v preteklem letu že priznale, da je šlo za protizakonito ukrepanje in Kimu dotcomu se je konec septembra opravičil celo novozelandski premier John Key. Dotcoma Američani še vedno preganjajo, sam seveda zanika, da bi kršil kakršnekoli avtorske pravice. Je pa zato na predstavitivi omenil tudi dve storitvi, ki ju skupaj s partnerji v 'zločinu' namerava ponuditi uporabnikom v prihajajočih šestih mesecih. Prva je Megabox, storitev, ki bo ponujala glasbo, njeni izvajalci pa bodo dobili odstotke od prodaje njihovih albumov ali posamičnih štikeljcev, druga pa je Megakey. Ta bo uporabnikom omogočala dostop do vsebine zastonj, a le če si bodo najprej na brskalnik namestili poseben vtičnik, ki bo zamenjal oglase na spletnih straneh s tistimi, ki jih bo gostil portal Mega. Kim Dotcom pri tem dodaja, da se bo to dogajalo samo na spletnih straneh, ki na spletni lestvici Alexa rangirajo med 100 najbolj obiskanih. "Oglasov majhnih založnikov ne bomo zamenjevali, to ni naš cilj. Dobiček bomo pobirali velikim fantom in ga dajali manjšim umetnikom," še dodaja.

Share This!



No comments:

Post a Comment

Popular Posts

About Us

Followers

Total Pageviews

About