Recent Posts

 
Icon Icon Icon Icon Follow Me on Pinterest

Wednesday, June 12, 2013

ZAJEZDI PEŠČENE SIPINE PO SVETU


Pozabi na sneg, tu je sonce, modro nebo, pesek in sandboarding! Vse, kar potrebuješ za spust po peščenih sipinah, je oprema, dobra lokacija in pogum, ki ti bo pomagal pri višinski razliki in spustu, na koncu pa te napolnil z adrenalinom, hitrostjo in občutki, ki jih do sedaj pri navadnem boardanju še nisi spoznal/a.

KAM PO ANDRENALIN?

Najboljše lokacije za ekstremne peščene užitke najdeš v puščavah in ob plažah po svetu, pa tudi v nekaterih gozdovih, kot je npr. peščeni nasip Monte Kaolino na Bavarskem, kjer se vsako leto odvija svetovno prvenstvo v sandboardingu, tekmovalci pa se pomerijo v 120-metrskem vertikalnem spustu.
Egipt ponuja največje strmine in naklone, zato je primeren za profesionalce, če hočeš najti ultimativne lokacije, ki so precej skrite, pa boš potreboval/a tudi vodiča. Za bolj turistično varianto se lahko odpraviš v Dubaj, kjer najdeš priljubljeno strmino “Big Red”. V Avstraliji poleg strmih spustov najdeš tudi čudovite bližnje plaže, Tasmanija pa vabi z Henty Dunes, največjimi peščenimi hribi na otoku. V Afriki lahko obiščeš Mount Mayhem, ki ponuja veliko mest za skoke in trike, ljubitelji peščenega športa pa so si enotni, da največje užitke nudijo proge v Južni Ameriki. Cerro Blanco v Peruju zbuja strah tudi najbolj izkušenim, saj se hitrost ob spustu dvigne tudi do 80 km/h, prav poseben adrenalinski užitek pa ponuja vožnja po aktivnem vulkanu v Nikaragvi.
Če si želiš novega športa, ki te lahko zasvoji, potem je sandboarding prava stvar zate. V galeriji si oglej nekaj najboljših svetovnih lokacij, kako izbrati pravo desko in opremo, pa si lahko prebereštukaj.

Share This!



No comments:

Post a Comment

Popular Posts

About Us

Followers

Total Pageviews

About