Recent Posts

 
Icon Icon Icon Icon Follow Me on Pinterest

Wednesday, June 12, 2013

NAJBOGATEJŠI NOGOMETNI GIGANTI


Najboljša nogometna moštva v Evropi se trenutno merijo v najelitnejšem tekmovanju, ligi prvakov, kjer se letno obračajo velike vsote denarja. Kateri klubi v tej bogati druščini so dejansko najdonosnejši, si lahko ogledaš v lestvici najbogatejših nogometnih klubov leta 2012, na kateri še posebej izstopa deset najbolj zvenečih imen.

FORBESOVA LESTVICA TOP 10

Revija Forbes je sestavila lestvico najbogatejših nogometnih klubov. V izračunu upoštevajo prihodke, rentabilnost in višino dolga klubov. Lestvica ocenjuje samo poslovanje klubov, ki je neposredno povezano z nogometom, npr. televizijske pravice, igralski kader, vstopnice, klubski izdelki … Tako na tej lestvici ne boš našel klubov, kot so Manchester City, Anži ali PSG, ki so v lasti arabskih oz. ruskih naftnih mogotcev in lahko potencialno zapravijo največ denarja za nakupe, vendar je to denar, ki ni bil ustvarjen v klubih. Klubi vsako leto povečujejo svojo vrednost in tako postajajo prave finančne utrdbe.

NAJDONOSNEJŠI UNITED, NAJVEČJA RAST PRIHODKOV PRI BARCELONI

Vrednost Manchester Uniteda je Forbes ocenil na 1699 milijonov evrov, kar je 20 odstotkov več od prejšnjega leta. Drugi na lestvici je Real Madrid, katerega vrednost je ocenjena na 1427 milijonov evrov (29-odstotna rast), tretja pa je Barcelona, ki je vredna 993 milijonov evrov in ima največjo rast prihodkov (34-odstotna rast). Pri španskih velikanih je največji del prihodkov ustvarjen iz naslova televizijskih pravic, katerih dobiček se deli po principu polovica Realu in Barceloni, polovica pa vsej ostali španski ligi. Ker je v Premier League ta dobiček razdeljen enakomerno, vrednost Manchester Uniteda še toliko bolj izstopa.

Share This!



No comments:

Post a Comment

Popular Posts

About Us

Followers

Total Pageviews

About