Recent Posts

 
Icon Icon Icon Icon Follow Me on Pinterest

Wednesday, June 12, 2013

IZ MESTA DUHOV V MESTO LUČI, IDEJ IN GLASBE


Bolj kot se na južni polobli približuje nastop zime, tem bolj postaja Sydney mesto duhov, saj se njegovi prebivalci počasi umikajo med tople štiri stene. Zadnjih pet let pa se ob uvodnih dnevih zime ogrevajo s festivalom Vivid, ob katerem mesto, ki ga najbolj zaznamuje operna hiša, ikona Avstralije, postane mesto luči, glasbe in idej.

MILIJON LUČI USTVARJA SPEKTAKULARNO PODOBO

Gre za največji festival, kar ga pozna južna polobla in traja kar 18 dni. Letos je mrak 24. maja označil začetek festivala, ki bo trajal do 10. junija – vsak dan po 18. uri se jadra strehe sydnejske opere in preostali deli mesta spremenijo v spektakularno sijočo podobo, ki jo skupaj z 3D projektorjem ustvarja več kot milijon luči.
Poleg čudovitih barv, ki jih pričara organizator, pa je festival znan tudi po bogatem glasbenem programu in številnih delavnicah ter okroglih mizah. Festival, ki letos ponuja kar dvakrat več svetlobnih skulptur kot lani, vsako leto znova privabi vsa velika imena filma, mode, arhitekture, oblikovanja in založništva, Sydney pa se za nekaj časa prelevi v epicenter kreativne umetnosti.

Share This!



No comments:

Post a Comment

Popular Posts

About Us

Followers

Total Pageviews

About