Recent Posts

 
Icon Icon Icon Icon Follow Me on Pinterest

Tuesday, June 18, 2013

Pinterest, novo hitro rastoče družbeno omrežje


Kot poroča Experian Hitwise, je družbeno omrežje Pinterest trenutno tretje najbolj popularno družbeno omrežje v ZDA, takoj za Facebookom in Twitterjem. Pineterst je januarja 2012 zrasel že preko 20 milijonov uporabnikov, zanimivo pa, da prevladujejo predstavnice nežnejšega spola.

Daleč najbolj popularen še vedno Facebook

Po številu ogledov spletne strani je Pinterest na tretjem mestu prehitel LinkedIn, na prvem mestu z ogromnim naskokom je Facebook, na drugem je Twitter.
  • Facebook: 7 milijard
  • Twitter: 182 mio
  • Pinterest: 104 mio
  • LinkedIn: 86 mio
  • Tagged: 72 mio
  • Google+: 61 mio
K temu dodajmo, da analiza ne upošteva mobilnih dostopov in aktivnosti v mobilnih aplikacijah. Vemo namreč, da je prve spomladanske dni novice polnil predvsem Instagram in njegov prevzem s strani Facebooka. Instagram ima po neuradnih podatkih preko 50 milijonov aktivnih uporabnikov, število novih uporabnikov se od splavitve Androidne različice Instagrama neprestano povečuje.

Pinterest je zbirka lepih trnutkov in navdihov

Pinterest je spletna zbiralnica, ki vam omogoča, da na enem mestu zberete in delite vse lepe stvari, ki jih najdete na spletu in vas navdihujejo. Brskate lahko po tablah, ki so jih ustvarili drugi člani tega vedno bolj priljubljenega omrežja in tako odkrivate nove stvari, hkrati pa črpate navdih od ljudi, ki jih zanimajo podobne teme.

Dodajanje slik v tablo

Slike, ki jih najdete na spletu, lahko preprosto pripnete z virtualnim žebljičkom ("pinnate" z gumbom "pin") ali pa jo  naložite iz svojega računalnika. Slike lahko organizirate v posamezne table: vsaki izmed njih določite ime ali temo.

Kako se prijavite za Pinterest

Pinterest trenutno deluje po sistemu povabil. Zanj lahko zaprosite Elle Slovenija ali pa vas na omrežje povabi nekdo, ki že ima profil. Prošnjo za povabilo pri Pinterestu po navadi potrdijo v dobrem dnevu, tako da čakanje ne traja predolgo. Ko prejmete vabilo, se lahko prijavite s Facebook ali Twitter profilom.

Share This!



No comments:

Post a Comment

Popular Posts

About Us

Followers

Total Pageviews

About