Recent Posts

 
Icon Icon Icon Icon Follow Me on Pinterest

Saturday, June 15, 2013

Želimo si ustvarjati dobro glasbo, ki je všeč nam in našim poslušalcem-Muff


Skupina Muff  je glasbeni projekt, ki sta ga ustvarila Tadej Košir in producent Anže Kacafura, bolj znan pod imenom Cazzafura. Glasbeno zasedbo sestavljata tudi pevka Senidah in Gregor Robič. Čeprav so se bolj v ospredje prebili šele letošnje leto, med drugim tudi s svojo pesmijo Naj sije v očeh, ki jo lahko slišiš med oglasi na eni izmed komercialnih televizij, skupaj resneje sodelujejo že od jeseni 2010.
Člani mlade skupine stavijo na svojo avtorsko glasbo, ki jo delajo s srcem, in pravijo, da bi tako moral početi vsak pravi glasbenik. Njihovega imena se je domislil prijatelj in glasbeni sodelavec Anže Langus Petrovič – Dagi. Skupina upa, da bo njihova glasba pogrela srca poslušalcev, tako kot je krzneno pokrivalo, muff, pogrelo roke tistih, ki so ga nosili.
Julija so dejali, da če bi imeli možnost, bi brez premisleka sodelovali le z enim slovenskim glasbenikom, njihova želja pa se je že uresničila in v kratkem boš lahko na novem albumu poleg raperja Zlatka in pevke Senidah in v pesmi Plečnikova roža poslušal/a tudi Vlada Kreslina.

Se vam zdi, da je vaša glasba ‘pogrela’ srca vaših oboževalcev v zadnjih mesecih oz. sedaj, ko imate številne nastope po Sloveniji?

Odziv poslušalcev je bil zelo dober prav na vseh koncertih. Nekateri poslušalci so nam tudi zaupali, da se jih je naša glasba zelo dotaknila. To so stvari, ki vsakemu izvajalcu pomenijo veliko. Čeprav se je vse skupaj začelo kot projekt, je trenutno toliko dela v zvezi z Muff, ki zahteva vsakdanjo pozornost, da dejansko res dihamo, “švicamo” in spimo s tem.

Ali že imate izbrane pesmi, ki bodo na vašem prvem albumu? Že imate ime zanj?

Album bo izšel enkrat februarja. Žal se je datum malo premaknil, saj smo ga sprva želeli izdati še letos, vendar je bil glavni razlog v tem, da bi res radi naredili izdelek, na katerega bomo vsi ponosni. Imena zanj zaenkrat še nimamo.

Gledate do konca ali prestavite, ko se na Pop TV-ju med oglasi vrti vaša pesem Naj sije v očeh?

Lepo je slišati svojo pesem na televiziji ali pa na radiu, vendar morate kljub temu vedeti, da smo jo sami že ogromno preposlušali, še preden smo jo izdali, da je res vse bilo na svojem mestu. Pesem smo naredili na željo Pop  TV-ja, kar nam je vzelo približno dva meseca, zadnje čase pa, priznamo, kar prestavimo, kadar jo slišimo.

Dejali ste, da je Vlado Kreslin glasbenik, s katerim bi najraje sodelovali. Že kaj delate na tem, da bi se vaše želje uresničile?

Z Vladom smo nekaj že sodelovali med nastajanjem nove plošče raperja Zlatka, ki se imenuje Plečnikova roža, pri čemer nosi isti naslov tudi omenjena skladba. V refrenu skladbe boste lahko slišali glas naše pevke Senidah in Vlada Kreslina.

Bili ste izbrani za preboj leta 2011, kakšen pečat želite pustiti v letu 2012?

Mi gremo s tokom naprej. Kreative nam ne manjka in delamo tisto, v čemer najbolj uživamo. Ponosni smo na vse, kar smo ustvarili, sedaj pa se bomo predvsem osredotočili na naš prvenec in se potrudili, da bomo svojim poslušalcem februarja ponudili zares dober in kvaliteten izdelek.

Share This!



No comments:

Post a Comment

Popular Posts

About Us

Followers

Total Pageviews

About