Recent Posts

 
Icon Icon Icon Icon Follow Me on Pinterest

Wednesday, June 12, 2013

SMRTONOSNE SKRITE SESTAVINE


TABLETA, KI SPREMENI ŽIVLJENJE

Emily in Martin (Rooney Mara in Channing Tatum) sta na prvi pogled uspešen newyorški par. Njuno življenje se drastično spremeni, ko psihiater (Jude Law) Emily predpiše novo zdravilo, ob katerem se pojavijo sumljivi in nezaželeni stranski učinki. Nadaljevanje te čaka v napeti moralni drami, v kateri ne bo varna nobena skrivnost, v vlogi misteriozne doktorice pa nastopa tudiCatherine Zeta-Jones.

NI VSE TAKO, KOT SE ZDI

Film je posnet po scenariju Scotta Z. Burnsa (Contagion, The Bourne Ultimatum), ki je nekaj časa raziskoval vedenje pacientov in psihiatrov v sloviti newyorški umobolnici Bellvue. Fasciniran nad nedojemanjem pravil družbe in šokantnim vedenjem posameznikov, se je povezal s forenzičnimi psihiatri in pričel globlje raziskovati svet psihologije ter skritih sestavin v farmaciji. Izkušnja se je usidrala globoko v njegovo domišljijo in tako je nastal scenarij za triler, ki se spopada z vprašanjem, kje se konča resničnost in kje se začne duševna bolezen.

REŽISER BREZ SVOBODE

Režiser Steven Soderbergh je v intervjuju za New York Magazine potrdil, da so Stranski učinki njegov zadnji film in da je s snemanjem končal. Obenem je ostro pokritiziral tudi Hollywood, zaradi katerega, kot pravi, nima več volje do dela. Njegovo mnenje je, da režiserji danes nimajo več prave svobode in da so filmi namenjeni le še služenju ogromnih vsot denarja. 50-letni Soderbergh je svojo upokojitev napovedoval že več let, na beneškem filmskem festivalu leta 2011 je dejal, da se bo raje posvetil slikanju. Kljub temu sta bili njegovi zadnji dve leti izjemno ustvarjalni, saj je posnel je kar šest filmov.

Share This!



No comments:

Post a Comment

Popular Posts

About Us

Followers

Total Pageviews

About