Recent Posts

 
Icon Icon Icon Icon Follow Me on Pinterest

Wednesday, June 12, 2013

NORE DOGODIVŠČINE ZA ADRENALINSKE NAVDUŠENCE


Zasvojencev z adrenalinom, ki želijo iz leta v leto poskusiti nekaj novega, je vedno več. Včasih so za nepozabno adrenalinsko izkušnjo veljali bungee jumping oziroma skok z elastiko, skok s padalom in rafting. Kljub temu, da so ti še vedno priljubljeni, pa obstaja še več avanturističnih aktivnosti po celem svetu.

ADRENALIN “DOWN UNDER”

Avstralija, natančneje Bondy Beach, je pravi kraj, kjer boš pridobil/a inštrukcije deskanja na vodi, če ti to ne diši preveč, pa lahko splezaš na most v Sydneyu, kjer boš imel/a nekoliko drugačen razgled tudi na opero. Lahko se odločiš tudi za drugačno deskanje, in sicer v puščavi. Možnostdeskanja v puščavi ponujajo v Dubaju, Nikaragvi, v avstralskem mestu Perth, po vulkanu pa, med drugim, deskajo tudi na Havajih.

VODNA DOŽIVETJA

Možnosti za sprostitev adrenalina je ogromno. Če obožuješ vodo, se lahko odpraviš nawakeboarding, če se boš potikal/a kje blizu Reykjavika, te  morda zamika ribarjenje v globoki vodi ali celo plavanje z morskimi psi na Havajih oziroma na Deviških otokih.

MOŽNOSTI JE VEČ KOT DOVOLJ

Prav tako se lahko podaš na raziskovanje divjine na Tajskem, na vožnjo s štirikolesnikioziroma ATV driving po Islandiji ali Dubaju, na ekstremno kolesarjenje in spuščanje z  vrhov, ki se imenuje rappeling.
Tudi pozimi je dovolj kotičkov, ki ti poženejo kri po žilah, na primer turno smučanje, vožnja z vlečnimi psi oziroma dogsledding na Aljaski ali plezanje po ledenikih, ki se imenuje tudi glacier climbing, na Novi Zelandiji ali Islandiji.
Zelo priljubljeni so vrsto let že B.A.S.E. skoki oziroma B.A.S.E. jumping, saj ljudje skačejo z najrazličnejših stavb, nebotičnikov, mostov, s pečin ali prepadnih sten. Prvi skok so izvedli s Kipa svobode v New Yorku, v Sloveniji pa se skače v naravnem okolju, in sicer z gora.

Share This!



No comments:

Post a Comment

Popular Posts

About Us

Followers

Total Pageviews

About