Recent Posts

 
Icon Icon Icon Icon Follow Me on Pinterest

Monday, June 10, 2013

Kopija Nexusa 7


 "Googlova tablica Nexus 7 je ena najuspešnejših v svoji kategoriji, zdaj pa skuša kitajski proizvajalec Hisense ponuditi pravcatega klona (po vsebini in obliki), a za nižjo ceno. Tablica z imenom Sero 7 PRO ima zelo podobno, če že ne enake tehnične zasnove: Nvidia Tegra 3 s taktom 1,3 GHz, 1 GB RAM in 8 GB velik pomnilnikom Flash. Zaslon je tipa IPS z ločljivostjo 1280 x 800 pik, tablica pa ima še dve kameri (2 in 5 milijonov pik), vmesnike, Wi-Fi bluetooth 3.0 in NFC."

Izboljšava v primerjavi z originalnim Nexusom 7 je vmesnik mini HDMI in celo reža za kartice microSD, s čimer odpravimo pomanjkljivost majhnega osnovnega pomnilnika. Navzven, zlasti z vzorcem zadnje strani ohišja, je Sero 7 PRO videti kot Nexus, a stane zato kar precej manj: 150 dolarjev proti vsaj 200, kolikor je treba v ZDA odšteti za najmanjši Nexus. Mimogrede, akumulator naj bi tudi tu zagotavljal 10 ur neprekinjenega delovanja. Vgrajen je Android 4.2.

Hisense pa ima odgovor tudi za tiste, ki želijo prihraniti še dodatnih 50 dolarjev: Sero 7 LT. Za manj kot dolarskega stotaka dobimo 7-palčni zaslon z ločljivostjo 1024 x 600 pik, procesor Rockchip s taktom 1,6 GHz, 1 GB RAM in 4 GB pomnilnika Flash RAM. Ohranili so vmesnik HDMI in režo za kartice microSD, a ima zato le eno (skromno) kamero z ločljivostjo 0,3 milijonov pik. Obe tablici brez težav delujeta s trgovino Google Play.

Share This!



No comments:

Post a Comment

Popular Posts

About Us

Followers

Total Pageviews

About