Recent Posts

 
Icon Icon Icon Icon Follow Me on Pinterest

Monday, June 10, 2013

Najbolj strašljiv most v ZDA


 "7km dolg most v ameriškem Marylandu je tako strašljiv, da vozniki plačujejo drugim, da ga prevozijo namesto njih! Poglejte, kako izgleda vožnja čez ‘most groze’!"



Most z uradnim imenom William Preston Lane Jr. Memorial Bridge, ki ga lokalni prebivalci imenujejo krajše Bay Bridge, je bil zgrajen leta 1952 in poteka preko zaliva Chesapeake ter povezuje vzhodno in zahodno obalo ameriške zvezne države Maryland. Preberite, zakaj se voznikom zdi tako strašljiv, da nekateri med njimi celo plačujejo poklicnim voznikom, da most prevozijo namesto njih!

Ameriška revija Travel&Leisure je most imenovala za najbolj strašljivega v ZDA, s čimer se zagotovo strinjajo tisoči prebivalcev Washingtona in Baltimora, ki ga redno prečkajo. Na najvišji točki se most dvigne 57m nad morsko gladino, pogosto pa pod njim vozijo gromozanske ladje, ali pa okoli njega vihrajo silovite morske nevihte. Ob slabem vremenu se s sredine mostu ne vidi do obale, kar ob pogledu na razburkano morje pod njim voznikom nažene strah v kosti. Pameten poslovnež pa se je domislil dobrega načina za zaslužek na račun prestrašenih voznikov.

Share This!



No comments:

Post a Comment

Popular Posts

About Us

Followers

Total Pageviews

About